OVER TOLK about FOOD
chef-kok Rogier Tolk
“Tolk about food…?” Ik hoor het je bijna denken: “Het is toch tAlk about food?” Dat klopt. Maar als je chef-kok bent, met de achternaam TOLK, dan gelden er andere regels.
Ik ben Rogier Tolk. Koken is wat ik kan en wat ik het liefste doe. Ruim 20 jaar kookte ik als chef voor veel bekende Haarlemse en Amsterdamse restaurants. Altijd en overal met de beste ingrediënten, vers en het liefst biologisch. Want een maaltijd moet niet alleen lekker zijn, maar moet ons voorzien van nieuwe energie.
Al jaren droomde ik van een eigen zaak. Een eigen restaurant, een mooie delicatessenwinkel of een prachtige lunchzaak; het maakte me niet uit. Veel plannen zijn de revue gepasseerd, maar verder dan plannen maken kwam het steeds niet. Tot op een dag een bedrijfsruimte met profesionele keuken aan de Tappersweg in Haarlem leeg kwam te staan. Opeens viel alles samen: de plannen, de ruimte, de fijne keuken, de buurt, de mogelijkheden! Binnen een paar dagen waren het businessplan en het financiële plaatje rond en konden we als ondernemers van start.
Baan opzeggen, website laten bouwen, hulptroepen inschakelen, rekenen, foto’s maken, budgeteren, plannen, ontwerpen; er moest heel veel geregeld worden en ondertussen werd er veel gekookt en nog meer geproefd. En we moesten ons nieuwe bedrijf een naam geven. Langzaam maar zeker kreeg TOLK about FOOD vorm.
Ik had scherp voor ogen wat voor bedrijf ik wilde neerzetten: no-nonsense, geen opsmuk en geen gedoe. Maar wel een keuken, waar je écht en eerlijk eten krijgt. Een plek waar je waar voor je geld krijgt. Een plek waar je energie van krijgt en vooral een plek waar je gewoon lekker eten kunt afhalen of kunt laten bezorgen. Een plek die voorziet in de enorme noodzaak om gezond te eten én die helpt het in ons drukke bestaan iets makkelijker te maken.
Hoe heerlijk is het om op een lange werkdag, even tijd te maken voor een verse en verantwoorde lunch? Een lunch die je energie geeft, zorgt dat je weer even door kan, die echt voedt.
En dan héb je van die dagen waar geen einde aan komt. Vergaderingen, verplichtingen, meetings, kinderen naar hockey en balletles brengen en ook weer ophalen, boodschappen doen, rennen, vliegen… Op die dagen is fastfood heel verleidelijk. Eerlijk is eerlijk: ook als je chef-kok bent, wordt er thuis een heel enkel keertje wel eens makkelijk gedaan met eten. En daar heb ik dan ook meteen spijt van: liefdeloos eten, in massa geproduceerd met veel te veel zout, suiker en andere rommel: ik krijg er geen energie van. In tegendeel! Vers eten, met zorg en aandacht klaargemaakt. Dat is wat we nodig hebben in ons hectisch bestaan. Vanaf nu geen fastfood meer, maar een verse lunch en maaltijd van TOLK about FOOD. Dan schuif je na een drukke dag lekker aan aan tafel, met een wijntje als je wilt en geniet je van eten dat goed voor je is.
Sinds 2016 staan mijn vrouw Suzanne en ik samen in de keuken en maken we het voor een groot publiek mogelijk om gezond en verantwoord te eten. Een goede lunch of warme maaltijd, zonder dat het je veel tijd of moeite kost. Bereid met liefde en passie.
Don’t talk about food, maar proef: bestel direct je lunch of diner.
Aan tafel!
jaar ervaring
gasten bediend
bestellingen
catering-opdrachten