twijfel en toffe gasten

good food, health and life

We zijn nu een paar maanden open. Of ik tevreden ben, wordt me wel eens gevraagd. Man! En óf ik tevreden ben! In een korte tijd, hebben we heel wat klanten, die dagelijks, een aantal keer per week of per maand een lunch of maaltijd bestellen. Mensen die steeds besluiten bij mij hun bestelling te plaatsen. Dát is echt zo’n fijn gevoel! Tevreden klanten, daar gaat het om. Of gasten, zoals ik vanuit de horeca gewend ben te zeggen.

Ik ben heel dankbaar voor álle bestellingen. En al mijn gasten vind ik tof. Maar soms springt er iemand uit, waar je een soort connectie mee voelt. Zo ook een gast van het allereerste uur: op onze opening maakte ik kennis met hem en sindsdien bestelde hij heel regelmatig. Een fijn mens, altijd vriendelijk, altijd een klein praatje, altijd liet hij even weten dat het weer goed gesmaakt had. Tot we hem van de een op de andere dag misten. “Vast even lekker met vakantie,” zeiden we tegen elkaar in de keuken. Twee, drie weken gingen voorbij. Ik had hem nog niet terug gezien. De weken verstreken en ik voelde een lichte twijfel opborrelen. Begrijp me niet verkeerd: ik sta altijd 100% achter de gerechten die de keuken verlaten, maar toch kan er altijd iets fout gaan. Zou er iets niet goed gegaan zijn met de laatste bestelling? Was het niet lekker geweest?

Het knaagde een paar dagen aan me en juist op het moment dat ik besloten had om even contact met hem te leggen, liep hij weer de keuken binnen. Ik moest wel even 2 keer kijken om zeker te zijn dat hij het was. Zon gebruind en stralend! Ik was blij om hem weer te zien! En dat was wederzijds. Hij was inderdaad op vakantie geweest. Op doktersadvies. De dokter had ook geadviseerd het een heel stuk rustiger aan te doen en vooral gezond te eten. En dat kan ook heel lekker zijn, had de dokter erbij gezegd.

Heel tevreden -en opgelucht-  sloot ik ’s avonds de keuken af. Lekker en gezond. De beste combinatie die er bestaat! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *