Ondernemen…!

onions

Al jaren droomde ik van een eigen zaak. Een eigen restaurant, een mooie delicatessenwinkel of een prachtige lunchzaak; het maakte me niet uit. Veel plannen zijn de revue gepasseerd, maar verder dan plannen maken kwam het steeds niet. “Ooit,” dacht ik, “ooit…!” Tot op een dag de keuken van SOEP&SLA leeg kwam. Opeens viel alles samen: de plannen, de ruimte, de fijne keuken, de buurt, de mogelijkheden! Binnen een paar dagen waren het businessplan en het financiële plaatje rond en konden we als ondernemer van start.

De start van ons bedrijf

Baan opzeggen, website laten bouwen, hulptroepen inschakelen, rekenen, foto’s maken, budgeteren, plannen, ontwerpen; er moest heel veel geregeld worden en ondertussen werd er veel gekookt en nog meer geproefd. En we moesten ons nieuwe bedrijf een naam geven. Langzaam maar zeker kreeg TOLK about FOOD vorm.

Waar Tolk about Food voor staat

Ik had scherp voor ogen wat voor bedrijf ik wilde neerzetten: no-nonsense, geen opsmuk en geen gedoe. Maar wel een keuken, waar je écht en eerlijk eten krijgt. Een plek waar je waar voor je geld krijgt. Een plek waar je energie van krijgt en vooral een plek waar je gewoon lekker eten kunt afhalen of kunt laten bezorgen. Een plek die voorziet in de enorme noodzaak om gezond te eten én die helpt het in ons drukke bestaan iets makkelijker te maken.

Voedzame lunch

Hoe heerlijk is het om op een lange werkdag, even tijd te maken voor een verse en verantwoorde lunch? Een lunch die je energie geeft, zorgt dat je weer even door kan, die echt voedt.

Verse maaltijd

En dan die dagen, waarvan je het gevoel hebt dat er geen einde aan komt. Vergaderingen, verplichtingen, meetings, kinderen naar hockey en balletles brengen en ook weer ophalen, boodschappen doen, rennen, vliegen… Op die dagen is fastfood heel verleidelijk. Eerlijk is eerlijk: ook als je chef-kok bent, wordt er thuis een heel enkel keertje wel eens makkelijk gedaan met eten. En daar heb ik dan ook meteen spijt van: liefdeloos eten, in massa geproduceerd met veel te veel zout, suiker en andere rommel: ik krijg er geen energie van. In tegendeel! Vers eten, met zorg en aandacht klaargemaakt. Dat is wat we nodig hebben in ons hectisch bestaan. Vanaf nu geen fastfood meer, maar een verse lunch en maaltijd van TOLK about FOOD. Dan schuif je na een drukke dag lekker aan aan tafel, met een wijntje als je wilt en geniet je van eten wat goed voor je is.

Ondernemerschap

Ondertussen is TOLK about FOOD al 4 weken een feit. Van mijn stap naar het ondernemerschap heb ik nog geen seconde spijt gehad. Hard werken, dat is het! Maar zo leuk! Met heel veel nieuwe dingen. Wie had ooit gedacht dat ik nog aan het bloggen zou slaan?

6 reacties op “Ondernemen…!

 1. Hoi Rogier,
  Van harte gefeliciteerd met je prachtige onderneming! Het ziet er allemaal heel verzorgd en smaakvol uit!
  Veel succes!
  Luc

 2. Hey Rogier
  Ouwe gangster , ik die nooit op facebook kijkt en nu toevallig . Eigen zaak , vaak met je over gehad en nu ! , wat goed man heel veel suc 6 met je ondeneming .

  Groet Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *