Een ontspannen pakjesavond!

Alles in huis?

Ben je ook al helemaal klaar voor het gezelligste kinderfeest van het jaar? Alle boodschappen gedaan? Of… moeten er nog wat inkopen gedaan worden?

In Huize Tolk wordt dit jaar Pakjesavond op 3 december gevierd. Ouderwets op zaterdagavond, zodat de kinderen op zondag, het liefst in pyama, de hele dag met hun nieuwe spulletjes kunnen spelen.

Al dagen, nee weken, is de spanning voelbaar. Het Sinterklaasjournaal, ook dit jaar weer met Diewertje Blok, wordt op de voet gevolgd. De verlanglijsten worden met de dag langer en de Sinterklaasliedjes zijn tot in den treure geoefend. Wij zijn er klaar voor! Bijna. Er moeten nog wel wat inkopen gedaan worden.

Rustig aan!

Tijdens het (online-)shoppen, stuitte mijn vrouw en ik op de “Vier cadeautjesregel”. Vier cadeautjes: iets wat ze willen, iets wat ze nodig hebben, iets wat ze dragen en iets wat ze lezen. Ik vond het geniaal! In de praktijk hebben we de regel iets opgerekt naar de “Zes-cadeautjesregel” en dan heb ik nog geen rekening gehouden met de bijdrage van opa en oma.

Maar serieus; de hysterie mag wat mij betreft best wat minder. Ook met de hoeveelheid suikergoed, chocoladeletters, pepernoten en marsepein. Ik ben gek op mijn dochters, maar ik heb toch echt het gevoel dat ze met minder zoetigheid, nèt even iets gezelliger zijn.

Een relaxte Pakjesavond-maaltijd

Soms is het best een uitdaging om enige rust in huis te bewaren op Pakjesavond en ontspannen te genieten, maar we denken daar een manier in gevonden te hebben. Verwacht je ook een huis vol pakjes, kinderen, familie, opa`s, oma`s en vrienden?  Maak dan een voedzame maaltijd voor de kinderen klaar en laat de kinderen samen lekker op tijd aan tafel gaan. Zo hebben ze alvast hun buikjes rond en genoeg energie voor wat komen gaat. Bereid een lekkere ovenschotel voor de volwassenen voor en schuif deze in de oven als de cadeautjes zijn uitgepakt. De kinderen kunnen vervolgens met hun nieuwe spulletjes spelen, terwijl de volwassen gezellig aan tafel een goed gesprek kunnen voeren en van de maaltijd kunnen genieten.

Wil je het nog makkelijker? Bestel dan vooraf een lekkere maaltijd! Als je net als wij in het weekend Pakjesavondviert, komen we je maaltijd vrijdag bezorgen. Onze maaltijden zijn kakelvers en kun je makkelijk 3 dagen in de koelkast bewaren. Vier je Pakjesavond op 5 December, dan kunnen we je bestelling ook op maandag bezorgen! We komen trouwens ook je maaltijd bezorgen als je geen Sinterklaasavond viert!

Mocht je nog op zoek zijn naar een verantwoord maar lekker toetje of tussendoortje: maak wortel-cakemuffins, zonder geraffineerde suiker. Ik schreef mijn recept voor je uit.

Alvast een hele fijne pakjesavond!

Sinterklaas and the Pieten on the rooftops at night, a scene for the traditional Dutch holiday 'Sinterklaas', 3d render.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *