Chef’s basisrecept: home-made hummus

Hummus is veelzijdig, makkelijk te maken, heel gezond en erg lekker. Ideaal om als broodbeleg te gebruiken of als gezonde snack bij de borrel: dip je lievelingsgroenten, in reepjes gesneden, in je zelfgemaakt hummus. Daar kan geen good-old bitterbal tegenop! ūüėČ

Dit heb je nodig:

pot (of blik) biologische kikkererwten met vocht, van goede kwaliteit.

2 tenen verse knoflook

2 eetlepels witte tahin

1 theelepel komijnzaad

citroensap van een halve citroen

zout en peper

ruim 2 eetlepels olijfolie extra vierge van goede kwaliteit

staafmixer of blender

 

Zo maak je het: 

Doe de kikkererwten met vocht in een kom of blender. ¬†Snijd de knoflook fijn en voeg dit toe. ¬†Voeg de tahin, komijnzaad en citroensap toe en pureer dit met de staafmixer of blender tot een smeu√Įge, stevige massa. ¬†Voeg als laatste de olijfolie toe en mix heel kort mee. Maak de hummus op met wat zout en peper.

Snijd wat groenten naar keuze, bijvoorbeeld wortel, selderij, komkommer, paprika, radijs en tomaat, in mooie gelijkmatige reepjes en leg dit op een schaaltje. Zet er de hummus bij in een leuk bakje en dippen maar. Een kleurrijk geheel!

Hummus maken kost je nog geen 10 minuten en je kunt er eindeloos mee vari√ęren en op smaak maken met de kruiden die jij lekker vindt. Voeg bijvoorbeeld aan het basisrecept wat cayennepeper toe, voor een beetje pit. Hou je meer van fris, kies dan voor peterselie, wat yoghurt, munt of avocado. Op Pinterest vind je heel wat inspiratie.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *